Türr IstvánMadách Imre íróKós Károly építész, íróMikszáth Kálmán író, képviselőKardos János hortobágyi számadó csikósMóricz Zsigmond íróRózsa Sándor betyárKocsis Antal gazdálkodó, Szany.Kun gazdaPuskás TivadarFazekas MihályKrúdy Gyula

bajuszkodas


Bajuszkodás

A magyarországi szervezett bajuszkodás kitalálója és elindítója Gulyás László vándormuzsikus és gólyalábas komédiás. 2007-ben ő ötlötte ki és szervezte meg Kiskunfélegyházán az első Kunsági Bajuszfesztivált, amely egy egész napos színes kulturális rendezvény volt, benne Magyarhon első bajuszversenyével és bajuszkirály választásával.

Gulyás Laci Kiskunfélegyházán lakik, ott vezeti a Padkaporos Táncegyüttes t. Vándormuzsikus ként (www.vandormuzsikus.hu) és mint a Langaléta Garabonciások (www.langaleta.hu) gólyalábasa járja az országot-világot, hogy szórakoztassa a kicsiket és nagyokat népmeséivel, muzsikával és igazi vásári mókával, utcai színészként gólyalábas társaival. A csapat tagjai közül került ki a II. Bajuszfesztivál bajuszkirálya, hosszúbajuszú Ambrus Kristóf , aki minden bizonnyal a világ leghosszabb bajszú gólyalábasa, másik két társa Nagy Sándor gólyalábas akrobata és gumiember, valamint Orbán Dénes felhőkarcoló szakszofonvirtuóz.

Gulyás Laci bajuszmunkássága eredményezte, hogy 2008-ban megalakult a Magyar Bajusz Társaság, és hogy a társaság csapata elsőként képviselhette Magyarországot nemzetközi bajusz és szakáll versenyen, a németországi Leinfelden-Echterdingenben megrendezett EB-n. És Gulyás Laci korszakos ötlete nélkül ez a honlap se született volna meg.

 

 

Járomi Zsolt
Kiss Mátyás fafaragó
Szabó SándorSzentpétery István - koronaőrSzilágyi Péter - alapító tagVarga Mihály, Kunsági Bajuszkirály, dudás és mesemondó, BugacAmbrus Kristóf, Kunsági Bajuszkirály, EB 2. , gólyalábas, Sátoraljaújhely Gulyás László vándormuzsikusBóta András, EB. 2. hagyományőrző huszárCsepin Péter hö.huszárSzabó Vata Mezőföld szabad hajdújaPavuk LászlóGerencsér ZsoltHajda ZsigaZsolnai GáborBalanyi ZsoltRajnai DonátSzentpály ImreMudry PéterBajkai IstvánSimándi LászlóBenis MiklósKádár FerkóSólyom FerencMagi Imre
Papp Ernő
Jánváry Zoltán
Balog Ádám
Fejér Imre
Jakab Zsolt
Rácz Kristóf László
Hamar József